PictureIn cautarea claritatii, intelegerii, a fericirii...a linistii interioare, multi dintre noi urmeaza o anumita practica spirituala. Ar putea fi tehnici diferite, metode diferite, aceasta religie sau cealalta religie. Diferite abordari pentru diferite identitati. Pentru unii meditatia este buna, pentru altii religia, in timp ce altii abordeaza sexul tantric. Dupa cum simti, functie de capacitatile tale, asa vei alege o practica care se va potrivi caracterului tau.

Care este scopul unei practici spirituale?

Orice practica ar trebui sa ne ajute sa ne cunoastem pe Sine, propria natura si natura realitatii, a existentei.

Scopul unei practici spirituale ar trebui sa fie insasi VIATA. O practica trebuie folosita ca si o unealta care sa ne ajute sa ne deschidem spre Viata, sa fim liberi exprimandu-ne asa cum suntem. Dar desigur, in acest proces de descoperire ne vom confrunta cu demonii interior, frici, atasamente, limitari din sistemul nostru de credinte...adica tot ce purtam in noi si ne constrange sa ne deschidem Vietii, sa permitem Iubirii sa curga in inimile noastre ca sa ne vindece corpul fizic si emotional. 
Deci, practica noastra ar trebui sa ne ajute sa ne depasim limitarile, sa ne dizolvam atasamentele, sa ne cucerim fricile ca sa fim capabili sa ne exprimam asa cum suntem, sa permitem vindecarea ranilor emotionale ca sa putem construi relatii sanatoase, sincere, sa traim o viata completa si adevarata.

  Spre exemplu din experienta personala stiu ca:

- meditatia imi dezvolta Prezenta, imi ascute Atentia si Vigilenta. Ma ajuta sa recunosc natura mintii. Imi purfica mintea si corpul si ma ajuta sa ma centrez in adancimile Fiintei. De asemenea imi contureaza natura realitatii caracterizata de impermanenta si curgere continua.
 - prin post obtin o curatare profunda a corpului fizic si emotional. Este o metoda foarte eficienta pentru mine sa ma reintorc la adevaratul Sine si sa dobandesc claritate in perceptie.
 -  rugaciunea si cantatul ma ajuta sa dezvolt intentii clare si bune prin care mi se deschid canalele spre energiile benefice ale vietii.
sexul continent si constient imi creste energia vitala, imi deschide inima spre partener nutrind o conexiune adanca si sanatoasa care ne hraneste pe amandoi cu energia inalta a Iubirii.
- relatiile interumane imi pot arata probleme in caracter si imi dau oportunitatea sa cresc, sa invat cum sa ma raportez pe viitor pentru a stabili conexiuni puternice, sincere si sanatoase cu ceilalti.

Practica consecvent, dar nu permite practicii sa te acapareze

In unele cazuri practicam atat de inversunati, de dedicati incat facem din practica noastra un scop in sine si uitam sa mai traim.

Cand ne prindem in practica, blocam comunicarea cu Viata.

Nu conteaza care este  practica noastra, meditatia, religia sau sexul...daca intentiile noastre nu sunt clare, puternice si bine orientate, este foarte probabil sa ne pierdem timpul, sau chiar mai grav, sa ne adancim in frustrari si confuzie.
Cand practica ne acapareaza, sau mai precis cand noi ne pierdem in practica...proiectam rezultatul in viitor si ramanem suspendati in anumite scheme mentale (unele foarte subtile) ratand simtirea din intimitatea Momentului Prezent.

Aici si Acum este spatiul unde Existenta ne hraneste cu toata Intelepciune si Iubirea ei, clipa de clipa.

Un batran chinez maestru zen spunea:
"De la nastere pana la moarte este exact asa:... Ne imaginam intotdeauna ca trebuie sa fie altundeva mai bine decat unde suntem chiar acum, maretul 'Altundeva' pe care-l caram cu totii in capetele noastre. Credem ca 'Altundeva' este acolo undeva pentru noi, doar daca am putea sa-l gasim. Dar nu exista altundeva. Totul este CHIAR AICI."
Leave a Reply.