Picture
Ne putem ascunde de ceilalti, ii putem pacali, seduce, manipula ft usor...urmarindu-ne interesele egotice, menajandu-ne imaginea iluzorica care ne asigura o pozitie sociala convenabila si in care ne-am cimentat din obisnuinta si ignoranta. Mintim de frica sa nu(ne) pierdem, dar de fapt pierderea care ne costa cel mai mult se afla in spatele unui castig aparent si formal, de suprafata si de scurta durata, obtinut printr-un joc manipulativ in care devenim maestrii.


De fapt tot ceea ce putem pierde fiind adevarati in manifestare si relationarea cu propriul Sine nu sunt altceva decat iluziile care ne limiteaza, care ne tin prizonieri, dar de care suntem atat de atasati.
Insa ce nu intelegem este ca, in realitate, atunci cand mintim in exterior, cand ne tragem mastile modelate cu atata sarguinta din lutul suferintei, de fapt pe noi ne mintim, pe noi ne pacalim nefiind sinceri cu ceilalalti.
Sinceritatea in relationari porneste cu sinceritatea fata de propriul Sine. Daca de altii ne putem ascunde dupa un zambet fals de complezenta, dupa un salut de "buna ziua" formal ori dupa un "ce mai faci" mecanizat...de noi insine nu avem unde sa fugim caci Sinele este in spatele jocurilor mentale de imagine in care ne investim tot efortul, in spatele emotiilor pe care ne straduim sa le palmam....si vede tot ceea ce inconstientei scapa.
Dar putini constientizeaza (chiar si subsemnatul in perioadele mai grele) ca din aceasta nesinceritate fata de propriul Sine incolteste suferinta, nefericirea si ghinionul vietii.
Atata vreme cat suntem nesinceri in actiuni fata de noi insine, Sinele si Viata vor colabora dandu-ne palme...oferindu-ne evenimente si experiente "dure", "neplacute" menite sa ne scurtcircuiteze inconstienta...vom trai mereu intr-o angoasa sufocanta, intr-o neliniste, o nerealizare si o neimpacare imposibil de trecut cu vederea...dar (ne) mintim in continuare vanand iluzii.

Intodeauna primim semnale de la Sine despre cum ar trebui sa actionam si cum ar trebui sa ne raportam in diferitele situatii cu care ne confruntam zilnic. Indiferent in ce nivel de perceptii ne-am gasi (mai mult sau mai putin constient), toti primim aceste semnale si suntem capabili sa le constientizam. Dar, in general, recunoasterea semnalelor dureaza foarte putin...de indata ce le sesizam le acoperim repede cu frica si obisnuintele egotice de a reactiona mecanic, intretinand falsa imagine de sine prin care ne tinem prizonieri.

In sens contrar, atunci cand actionam Adevarat fara sa ne ascundem in spatele mastilor, fara sa mai facem compromisuri de sinceritate in fata aparentelor beneficii (materiale, de pozitie, de imagine) dobandite pintr-un teatru manipulativ, Viata ne va recompensa oferindu-ne un drum lin, plin de realizari si satisfactie sufleteasca...ne vom minuna de sincronicitati benefice noua...vom vedea efectiv cum Universul colaboreaza cu noi si ne sprijina cu adevarat...si poate cel mai important, nu ne vom mai simti singuri. Adevarate beneficii si roade vom culege in urma actiunilor noastre incarcate de onestitate.

La inceput, dupa o viata de minciuna, e greu sa fii sincer, doare sa-ti recunosti adevarul interior, sa-ti vezi ranile interioare, sa le accepti, sa te ierti si sa ierti...sa fii deschis in fata celorlalti, in fata vietii...sa renunti la masti si sa fii tu insuti fara nici o miza. Trebuie putere si curaj, care vor creste in timp cu fiecare actiune sincera.

Esential insa este sa fim ancorati intr-o intentie clara si de neclintit de a fi sinceri, indiferent de presiunea mizei din realitatea aparenta...iar Universul ne va incarca cu puterea si curajul necesare de a face urmatorul pas, de a sparge urmatoarea masca...pana in cele mai profunde si subtile planuri ale mintii. Si cu cat ne extindem perceptia prin crestere, vom vedea alte nivele de minciuna din ce in ce mai subtile. Alte provocari vor aparea, alte frici vor iesi la suprafata. Da, asa e viata, frumoasa si plina de provocari. Viata este un drum de o mie de mile care incepe cu primul pas...daca nu o dormim intr-un confort letargic.
Fiind sinceri avem posibilitatea de a creste cu adevarat, de a ne extinde perceptiile asupra Vietii si asupra propriei naturi. Doar in sinceritate e posibila Cunoasterea de Sine si deci, liberatea, pacea si fericirea.

Fii puternic, fii curajos ca sa fii sincer fata de tine insuti.
Leave a Reply.