Picture
Mananca incet si atent, incarcat de recunostinta si respect
Multi mor de foame chiar in acest moment, esti un norocos ca te delectezi cu bunataturi alese. Multumeste naturii, Mamei Pamant pentru mancarea din farfurie, spiritelor sau lui Dzeu, cui simti , dar MULTUMESTE. Multumeste plantei sau animalului intelegand ca o viata s-a sfarsit ca tu sa ti-o continui pe a ta. Multumeste oamenilor care au contribuit la culegerea si gatirea mancarii intelegand intreg procesul mancarii, cat efort si energie s-au consumat incepand din pamant pana cand a ajuns la tine in farfurie, ca TU sa-ti poti hrani trupul si bucura sufletul.
Fie ca aceasta mancare sa-mi hraneasca trupul, mintea si spiritul.

Traieste-ti bucuria si pacea cu smerenie 
Orice stare e schimbatoare, cand esti sus nu uita de unde ai plecat si tine minte ca este o balanta fragila. Chiar daca de bucuri, te simti plin de viata si esti fericit, adu-ti aminte de suferinta seamanului de langa tine si fa tot ce poti sa-l sprijini. Daca uiti de smerenie si crezi ca bucuria ti se cuvine neconditionat si pe termen nelimitat, aroganta bate la usa. Iar cand aroganta se instaleaza, talerul balantei se incarca de mizerie si pana sa-ti dai seama te zbati iar in suferinta.
Fie ca toate fiintele sa-mi impartaseasca meritele, pacea si fericirea.

Traieste-ti suferinta cu sinceritate, incredere si curaj
Nu dispera in momentele grele, nu dramatiza si nu-ti fie frica...niciodata nu vei suferi mai mult decat poti duce. Toata lumea sufera. Suferinta e inevitabila, dar are rolul ei foarte important. Ea este profesorul tau si, daca esti atent si nu fugi de ea, iti poate arata unde gresesti si care ti-s prioritatile in viata. Chiar daca suferi, tine capul sus si tine minte ca nu ai suferit toata viata, ai fost si fericit. Cu siguranta soarele va veni din nou, dar nu-l astepta si nu-l grabi sa rasara. Incarca-te cu incredere, speranta si cat poti, fii atent in suferinta ta, observa-ti subtilitatile din manifestarile fizice si mentale si vezi ce e de invatat. Cu siguranta ceva iti scapa daca suferi, profita de moment ca sa te intelegi, sa te cunosti mai bine.
Fie ca eu sa fiu eliberat de furie, egoism, lacomie, posesivitate, gelozie, frica si toate negativitatile.

Fii recunoscator pentru fiecare inspiratie si multumeste cu fiecare expiratie.
ACUM ESTI IN VIATA !

Munceste ca si cum ai trai o vesnicie, traieste ca si cum ai muri maine!
Leave a Reply.