Picture
A fost suficienta o drama fabricata, apoi o declaratie si o lege care a dat liber la uciderea cainilor comunitari. A doua zi dimineata aud puscaturi pe strada...vecinul a iesit cu pusca si a inceput sa lichideze cainii comunitari care-i ieseau in cale...
Au aparut filmuletze pe net cu derbedei care chinuiau bietele animale.
Multi oameni au sustinut aceasta lege invocand motivul sigurantei cetatenilor fata de pericolul maidanezilor, fara a face nici cel mai mic efort de a gasi o alternativa sau de a le sustine pe cele deja existente.
"Sa-i ucidem, asta-i solutia, strigara orbiti de ura! Sunt doar caini, omul este mai important, el este superior " argumenteaza acestia...halal demonstratie de superioritate.
Dar poti justifica astfel crima? Poti justifica astfel ura, furia ce-o porti in tine?
Nu.
Pentru ca motivele exterioare sunt doar un pretext de a exprima realitatea interioara. Ura care macina pe dinauntru modeleaza exteriorul proiectand motive prin care sa se descarce. Cineva care poarta ura si furie poate ucide un om la fel de usor cum ucide si un caine. Ce-l tine este doar o lege (frica de pedeapsa) si o moralitate subreda si superficiala sustinuta de religie si societate.
Reflectand la reactia declarativa si faptica a celor care sustin cu vehementa eutanasierea cainilor m-a trecut un fior rece pe sira spinarii. La fel cum s-a dat liber la uciderea cainilor, pai ce-ar fi daca s-ar da liber la uciderea ungurilor sau a tiganilor? Ar fi macel, nu crezi? Eu cred ca da pentru ca, la fel cum vecinul cu pusca si derbedeii si-au canalizat ura pe caini, sunt o multime care-si justifica si isi mascheaza ura, frustrarile si furia prin aversiunea fata de unguri si tigani sustinuti de o experienta neplacuta ori de un patriotism extrem si bolnav. Pentru acestia o lege care-i absolva de pedeapsa si cateva motive care sa le asigure confortul moral le vor fi suficiente ca sa treaca la actiune...

Da-le oamenilor un motiv rational, sustine-l si moral, repeta-l des: eretici care lucreaza cu necuratu' , bolnavii si invalizii nu ajuta societatea si consuma atatea resurse pe an, tiganii sunt niste paraziti, hoti, ungurii vor sa ne fure tara, activistii anti RMGC care ne fura locurile de munca - si succesul e garantat, poti monta armate de oameni gata sa ucida. Ura care-i chinuie are ocazia sa se manifeste...acum animalul este liber, neconstrans de nici o lege sau moralitate...gata de actiune.

Mecanismele interioare sunt deja acolo, gata sa se manifeste si nu au nici o legatura reala cu motivele exterioare. Nu sunt de vina cainii, ungurii, tiganii, evreii, samd pentru negativitatea din noi...ci propria incostienta si ignoranta. Realitatea emotionala caracterizeaza actiunea, iar actiunea poate fi usor manipulata de cei care au inteles cum se conduce turma: subminand emotionalul omului prin frica, rusine, frustrare si divizare.


12/18/2013

Câtă minciună şi dezinformare puteţi afişa în acest text.
E dureros cum unii Homo Sapiens pun nişte animale semisălbăticite şi pline de boli mai presus de proprii copii şi părinţi.
Încep să înţeleg cu fiecare comentariu şi articol al marilor iubitori de animale agresive şi fără stăpâni pe stăzi cam ce este în aceste minţi.
Ură pe oameni, o ură născută din minciuni şi dezinformări, ca cele de mai sus, scrise în dorul lelii...
Mă miram de multe ori de unde îşi alimentează unele persoane care ar da mai bine la Socola decât libere Ţnebunia" şi ura pe oricine cere strângerea maidanezilor de pe străzi...
Uite aici o dovadă.
Mă întrebam de ce unele persoane doresc moartea celor ce vor străzi curate, străzi sigure, persoane dereglate psiohic care jignesc în orice situaţie, indiferent de modul în care te adresezi, persoane capabile de a-şi ucide cu sânge rece copilul, dacă acesta încearcă să se apare de un maidanez sau o haită de maidanezi ce l-au înconjurat.
Aceste persoane s-au născut din greşeală oameni, locul lor real şi ideal ar fi fost ca ... orice altceva : muşte verzi, sconcşi, vulpi, şacali, hiene.
Este caracterul lor.
Părerea unui cetăţean român care nu-şi denigrează ţara, care nu aruncă peste tot mesaje fără nimic real în ele, un român care are câine din 1986, care iubeşte TOATE animalele care au în stăpân, înţelegând că oraşele nu sunt spaţiul unor animale fără stăpân, exact cum nici în ALTE ŢĂRI nu se întâmplă aşa ceva, într-o EUROPĂ în care ne considerăm trăitori.
Aţi face un mare bine dacă v-aţi rezuma la îndemnuri de a adoptam transmise către cei cei pe care noi, oamenii sănătoşi fizic şi psihic nu degeaba îi numim maidanezofili.
Pentru aceştia totul începe şi se termină cu maidanezii, aceştia sunt copii lor, mama şi tatăl lor, prietenii lor, sfătuitorul lor, Dumnezeul lor şi vor ajunge să ridice biserici şi să se închine maidaneazilor.
Deja unii dau semne de delirium tremens cu sărbătoare aCrăciunului pentru javrele de pe străzi.
De ce nu investesc oare pentru a bucura nişte copii amărâţi, dintr-un orfelinat ?

Reply
Veronica
12/19/2013

Chiar NU ATI INTELES NIMIC din ce a scris omul asta. Cometariul dumneavoastra dezvaluie atata ura incat imi procvocati mila; cred ca aveti o viata total lipsita de impliniri de ati ajuns in halul asta.

Reply
Carmen L√úDKE
12/19/2013

Asa i!

Mata
12/19/2013

Vai ce imi stricasi dimineata si vai ce te-as impusca . Tu chiar meriti "asumat" in locul porcului de craciun . Jurrr. Nu ti-ai dori sa ne intalnim odata si sa constat ca esti tu. milogule

Reply
eu
12/19/2013

Crima este atunci cand omori un om. Hiler a fost un mare criminal, si un mare iubitor al animalelor, in special al cainilor. Sa nu uitam de celebra poza cu hitler hranind caprioarele in fata lagarului Aushwitz si de maxima care ii apartine "cu cat cunosc mai mult oamenii cu atat iubesc mai mult caini". Da, sunt in mod cert multe persoane care doresc caini fara stapan pe strazi, unii pentru ca sunt incapabili sa relationeze normal cu semenii lor, iar altii pentru ca scot bani din asa ceva... http://www.justitiarul.ro/afacerea-maidanezul-escroacele-de-pe-internet/

Reply
Veronica
12/19/2013

Comentariul tau alaturi de cel precedent dovedesc cat de multa dreptate are autorul, Pacat.

Reply
ela
12/19/2013

cat adevar in acest articol.....suntem de foarte mult timp pe calea extremelor de aceea ramane valabil un fapt : OAMENII MARI NU SPUN CA SUNT MARI, iar oamenii mici nu spun ca sunt mici

Reply
nadia nitov
12/20/2013

din pacate toti psihologii si psihiatrii si sociologii din romania stiu ca cine ucide cu placere un animal va ucide ca si mai mare placere un om! si oricum, in romania oamenii omora oameni mai mult dacat in alte tari! procentual avem prea multe crime comise de oameni pe oameni! crima nepedepsita duce la haos. dra, ce ordine sa faci intr-o tara inculta majoritar care-si trage "invataturile" de la televizor in loc sa puna mana sa se documenteze? :( suntem pierduti! :(

Reply
Criss
12/22/2013

Cu toate ca iubesc animalele, VIATA in general, prin articolul acesta nu am dorit sa fiu un protector al cainilor, dar in primul rand al Adevarului si am cautat sa demasc mecanismele interne care ne ghideaza si ne deformeaza perceptia orientandu-ne spre alegeri si solutii toxice, distructive atat pt noi insine cat si pentru ce-i din jurul nostru.

Ma intreb, daca am eradica ura din sufletele noastre, oare ce solutie am fi ales pentru problema cainilor comunitari?..cu siguranta NU uciderea lor.

George, de ce nu sari sa ceri socoteala pentru fondurile uriase alocate de UE pt crearea de adaposturi si curatarea strazilor de caini protejandu-i in acelasi timp...fonduri care s-au dus in burtile catorva care-si bat joc de tine si se amuza cand sari la aproapele tau. Unde-i claritatea ta si spiritul dreptatii?
De ce nu poti sau mai grav, NU VREI sa vezi alta solutie la problema cainilor comunitari decat uciderea lor?

Raspunsurile le gasesti deja expuse in acest articol, dar mai bine ar fi daca ti le-ai da singur...in intimitatea ta.

ReplyLeave a Reply.