Picture
Incercarea de a schimba covingerile celorlalti si mai mult, a partenerului, intodeauna genereaza conflict. 
Nici nu are rost sa evidentiem o anume convingere ca fiind mult mai nociva ca altele si ca este absolut necesar sa impunem schimbarea ei...ca doar iubim si vrem binele...pentru ca doar noi ne putem schimba propriile convingeri.


In realitate e imposibil sa schimbam convingerile altora. Schimbatul convingerilor (nesanatoase) tine exclusiv de dreptul proprietarului de a alege asta, conform propriilor perceptii, intelegeri...limite. 

Daca pretindem ca vrem binele celorlalti si ne intereseaza relaxarea si conexiunea in relationare, cel mult ce putem face pentru celilalti este sa tratam convingerea pentru a fi INTELEASA cat mai clar, cat mai profund...intr-o abordare nonpersonala, intelegand ca este vorba de un mecanism care se cere recunoscut si evaluat.

Nu impunem, dar oferim.

Schimbatul convingerilor implica emotii si stari tensionale, conflictuale.  
Abordarea Intelegerii cere acceptare, conexiune, relaxare...respect.

Daca anumite convingeri ii fac pe ceilalti sa genereze un mediu pe care nu-l putem tolera si accepta, eu zic ca cea mai sincera si de bun simt optiune pe care o avem este ...sa ne caram. Sa recunosti mediul benefic tie si sa-ti creezi prin alegerile tale un spatiu in care te simti bine si te incarci este necesar si natural.

Nuanta sade in perceptia si pozitionarea corecta in a privi la radacina problemei. Ne intereseaza sa transmitem o informatie pentru a fi perceputa si integrata cat mai profund, de a genera terenul pe care se poate cladi destramarea convingerii...ce-i peste asta incepe sa devina o invaziune, o incalcare a spatiului si o ingradire a libertatii celuilalt...care poate genera consumatoare cercuri perpetuum vicios conflictuale pe fondul lipsei de intelegere si claritate.
De cele mai multe ori in incercarea de a solutiona probleme, le generam.

Deci sper  ca v-am convins ca e de cautat Intelegerea :)
Leave a Reply.