Contine:
  •   ulei extravirgin masline
    Uleiul de masline protejează pielea de acţiunea dăunătoare a radicalilor liberi şi întârzie îmbătrânirea pielii deoarece conţine antioxidanţi şi vitamina E. Este un bun         agent de hidratare, pentru a menţine tenul elastic, hidratat şi neted.
  • ulei presat la rece din nuca de cocos
    Uleiul din nucă de cocos, cunoscut şi ca untul din nucă de cocos, este un ulei tropical cu multe utilizări. Este un ingredient natural de spălare şi curăţare. Excelent ca hidratant al pielii.
  • unt ghee
    Untul ghee hraneste pielea, creste vigoarea organismului, este intineritor, antioxidant, antitoxic.
  • cafea naturala
    Cafeaua contine multi antioxidanti are proprietati dezodorizante, iar cafeaua macinata realizeaza si o exfoliere delicata.
  • ulei esential de cocos
  • ulei esential de migdale

    Sapunul are un miros foarte placut, discret dar complet simtindu-se fiecare ingredient. Datorita continutului ridicat in unt ghee si ulei de cocos este un sapun cremos si hidratant, iar partea de "scrub" cu cafea il completeaza foarte bine ajutand totodata la o intretinere si o curatare mai buna a pielii.
    In general sapunurile naturale nu exceleaza in clabuci, clabucii fiind rezultatul diferitilor compusi chimici folositi in retetele sapunurilor obisnuite. Insa aceasta reteta, prin  procentul ridicat de unt de cocos si unt ghee din compozitie genereaza mai multi clabuci decat poate in general un sapun natural.
Sapunul este 100% natural.

Nota: In orice proces de saponificare se foloseste hidroxidul de sodiu (soda caustica). Un lucru trebuie sa fie clar: fara soda nu obtii sapunul deoarece soda caustica reacţioneaza chimic cu grasimile, formand sapunul. Dupa ce reactia de saponificare a luat sfarsit, toate moleculele de soda caustica au fost saponificate, iar in sapunul final nu mai exista nici un miligram de soda caustica!
Plus faptul ca in retele mele sapunurile contin un asa-numit surplus de grasimi, adica o cantitate suplimentara de ulei/grasime vegetala faţa de cea necesara pentru a neutraliza complet soda. Surplusul de uleiuri reprezinta un factor de siguranţa ajutand totodata si la o mai buna intretinere a pielii.
Asadar, soda caustica este doar o substanta folosita pentru obtinerea sapunului, ea negasindu-se absolut deloc in produsul final – in sapun.

Leave a Reply.