Contine:
  • Ulei extravirgin de masline
  • Ulei de rapita, samburi de struguri si susan
  • Ulei esential de busuioc
  • Busuioc planta


Nota: In orice proces de saponificare se foloseste hidroxidul de sodiu (soda caustica). Un lucru trebuie sa fie clar: fara soda nu obtii sapunul deoarece soda caustica reacţioneaza chimic cu grasimile, formand sapunul. Dupa ce reactia de saponificare a luat sfarsit, toate moleculele de soda caustica au fost saponificate, iar in sapunul final nu mai exista nici un miligram de soda caustica!
Plus faptul ca in retele mele sapunurile contin un asa-numit surplus de grasimi, adica o cantitate suplimentara de ulei/grasime vegetala faţa de cea necesara pentru a neutraliza complet soda. Surplusul de uleiuri reprezinta un factor de siguranţa ajutand totodata si la o mai buna intretinere a pielii.
Asadar, soda caustica este doar o substanta folosita pentru obtinerea sapunului, ea negasindu-se absolut deloc in produsul final – in sapun.


Laura
12/10/2012

Foarte bune sapunurile, multumesc. Nu-i o problema daca nu am vreme sau chef sa dau cu crema pe maini iarna, ca nu se usuca pielea prea usor de la uleiurile de buna calitate.

ReplyLeave a Reply.