Picture
Avem aici o analiza a domnului Dan Mirahorian, om pe care il stimez pentru munca depusa pentru ca evidentiaza multe aspecte subtile abordand spiritualitatea si problemele socio-individuale dintr-o perspectiva stiintifica,de multe ori coerenta, clara. Dar analiza de fata o gasesc cu destule hibe si simt ca este rodul unei interpretari mai mult mental-intelectuale decat a unei experiente directe din realitatea propriului univers interior. Mai departe am facut si eu o analiza a citatului lui Gandhi asa cum am ajuns sa-l percep prin propria-mi experienta de viata. De aceea citatul nici nu are legatura cu personalitatea autorului indiferent cine ar fi fost acesta, Gandhi in cazul de fata.

In primul rand Gandhi ne sugereaza finutz si elegant sa nu mai fim ipocriti. Adica sa nu mai condamnam raul/violenta/lacomia/abuzurile care le gasim in altii inainte sa fim noi eliberati de acestea. "Cel fara de pacat sa arunce primul cu piatra". Si frumos este faptul ca  atunci cand ti-ai confruntat si transformat negativitatile din tine, nici nu mai ramane loc de a da cu piatra/de a judeca/condamna chiar daca ai fi indreptatit moral-intelectual s-o faci(nemaifiind ipocrit). Impulsul-reactie de a judeca/condamna este in sine o tensiune, iar Pacea care caracterizeaza un spatiu eliberat de tensiuni/negativitati nu poate sa se manifeste decat prin Compasiune si Smerenie, iar Intelepciunea experientei directe din infruntarea  propriului intuneric iti ofera intelegerea si acceptarea celorlati.

Dar sa revenim la citatul lui Gandhi...
Aici nu e vorba de vreo moralitate impusa/rigida ci de schimbarea/transformarea/alchimizarea mecanismelor interne egotice care umbresc manifestarile care vin din planul Sinelui caracterizate de bunatate, compasiune, putere, luciditate, acceptare...iar asta e posibil doar prin ACTIUNE...de aceea el invita la actiune prin citatul lui celebru.

Nicidecum Gandhi nu invita la pasivitate sau nonactiune in fata abuzurilor exterioare...ci chiar atitudinea care o promoveaza este o forma de ACTIUNE...pe care o vedem si in protestele pasnice care se intampla in toata lumea: tineri care canta si nu reactioneaza la abuzurile jandarmilor cu un efect de cele mai multe ori benefic. Filozofia lui Gandhi este foarte sanatoasa: nu poti opri violenta cu violenta, ura cu ura, dar o poti opri cu puterea si luciditatea unei Constiinte curate, sanatoase, corect calibrata in planul Divin al Fiintei.  

Citatul lui Gandhi nu-l aprob datorita notorietatii lui Gandhi sau il dezaprob datorita notorietatii lui Osho, ci il asimilez prin propria-mi experienta de viata. Nu acord autoritatea nimanui sa ma influenteze spunandu-mi ce-i bine si ce-i rau. Singura autoritate o acord (in fapt, fara sa am de ales) experientei si semnalelor pe care viata mi le ofera. Am vazut in viata mea ca atunci cand faceam doar teorie fara ca actiunile mele sa fie in concordanta cu predica mea, efectul era superficial sau deloc. In schimb atunci cand am reusit sa fac schimbari majore in mecanismele mele interne, cand am reusit sa desfac tensiunile/blocajele generatoare de negativitate lasand in loc un spatiu fluid, incarcat de Pace/luciditate/putere/echilibru/smerenie, atunci si cuvintele mele ajungeau unde trebuie. Sau chiar mai mult, nici nu trebuia sa mai rostesc ceva, doar prin simpla-mi prezenta vibrationala influentam decisiv in bine campurile cu care interactionam. De aceea adevarata schimbare se intampla la nivel vibrational si aceasta este posibila doar prin Actiune, nu prin vorbarie/analize/teori/observatii intelectuale, conceptuale nesfarsite si simandicoase despre Sine despre lume....
FII TU SCHIMBAREA=ACTIONEAZA CONFORM PLANULUI DIVIN de unde primim semnale, dar pe care, de obicei, il proiectam in exterior asteptand de la altii ce nici noi nu am insusit inca. Caci e mai usor sa vezi in altii limitarile si mizeriile decat sa te confrunti pe tine, sa-ti vezi si sa-ti accepti propriile limitari si mizerii...apoi sa faci ceva in privinta asta...adica sa treci la actiune. Aceasta este adevarata provocare a spiritualitatii.

Binteinteles ca se pot face atatea analize si interpretari cate minti sunt, dar Gandhi a zis un mare si un profund adevar intr-o forma simpla e drept, dar pe care orice om cu adevarat treaz il poate recunoaste.
Om treaz numesc pe acel om care a trecut prin propriul Iad, care si-a recunoscut si si-a confruntat demonii interiori si a inteles ce importanta este actiunea in schimbarea/alchimizarea mecanismelor generatoare de suferinta. Un om treaz intelege ca emite vibratii prin CEEA CE ESTE si ca nivelul de informatie care-l transmite si care influenteaza campul colectiv este infinit mai vast la nivelul vibrational decat ce poate sa transmita prin analize verbal-mentale sau actiuni superficiale care nu sunt in concordanta cu adevarul interior (mental-emotional). Iar vibratii inalte nu se pot emite CA VREM, ca ne impunem o gandire pozitiva , ci doar prin desfacerea nodurilor/tensiunilor energetice care blocheaza alimentarea intregului sistem fizic si mental cu energie vitala...si deci care blocheaza expandarea Contiintei.

Fii tu schimbarea care vrei s-o vezi in lume = renuntarea la ipocrizie, alchimizarea plumbului Inconstientei in aurul Constientei prin trecerea la actiune, schimbarea campului morfic al constiintei colective prin transformarea vibratiei care caraterizeaza campul individual.




Leave a Reply.