Picture
A fost suficienta o drama fabricata, apoi o declaratie si o lege care a dat liber la uciderea cainilor comunitari. A doua zi dimineata aud puscaturi pe strada...vecinul a iesit cu pusca si a inceput sa lichideze cainii comunitari care-i ieseau in cale...
Au aparut filmuletze pe net cu derbedei care chinuiau bietele animale.
Multi oameni au sustinut aceasta lege invocand motivul sigurantei cetatenilor fata de pericolul maidanezilor, fara a face nici cel mai mic efort de a gasi o alternativa sau de a le sustine pe cele deja existente.
"Sa-i ucidem, asta-i solutia, strigara orbiti de ura! Sunt doar caini, omul este mai important, el este superior " argumenteaza acestia...halal demonstratie de superioritate.
Dar poti justifica astfel crima? Poti justifica astfel ura, furia ce-o porti in tine?
Nu.
Pentru ca motivele exterioare sunt doar un pretext de a exprima realitatea interioara. Ura care macina pe dinauntru modeleaza exteriorul proiectand motive prin care sa se descarce. Cineva care poarta ura si furie poate ucide un om la fel de usor cum ucide si un caine. Ce-l tine este doar o lege (frica de pedeapsa) si o moralitate subreda si superficiala sustinuta de religie si societate.
Reflectand la reactia declarativa si faptica a celor care sustin cu vehementa eutanasierea cainilor m-a trecut un fior rece pe sira spinarii. La fel cum s-a dat liber la uciderea cainilor, pai ce-ar fi daca s-ar da liber la uciderea ungurilor sau a tiganilor? Ar fi macel, nu crezi? Eu cred ca da pentru ca, la fel cum vecinul cu pusca si derbedeii si-au canalizat ura pe caini, sunt o multime care-si justifica si isi mascheaza ura, frustrarile si furia prin aversiunea fata de unguri si tigani sustinuti de o experienta neplacuta ori de un patriotism extrem si bolnav. Pentru acestia o lege care-i absolva de pedeapsa si cateva motive care sa le asigure confortul moral le vor fi suficiente ca sa treaca la actiune...

Da-le oamenilor un motiv rational, sustine-l si moral, repeta-l des: eretici care lucreaza cu necuratu' , bolnavii si invalizii nu ajuta societatea si consuma atatea resurse pe an, tiganii sunt niste paraziti, hoti, ungurii vor sa ne fure tara, activistii anti RMGC care ne fura locurile de munca - si succesul e garantat, poti monta armate de oameni gata sa ucida. Ura care-i chinuie are ocazia sa se manifeste...acum animalul este liber, neconstrans de nici o lege sau moralitate...gata de actiune.

Mecanismele interioare sunt deja acolo, gata sa se manifeste si nu au nici o legatura reala cu motivele exterioare. Nu sunt de vina cainii, ungurii, tiganii, evreii, samd pentru negativitatea din noi...ci propria incostienta si ignoranta. Realitatea emotionala caracterizeaza actiunea, iar actiunea poate fi usor manipulata de cei care au inteles cum se conduce turma: subminand emotionalul omului prin frica, rusine, frustrare si divizare.


 
Picture
Un dialog captivant, constructiv cu o tema spirituala. Intrebari si raspunsuri profunde de ambele parti. Protagonisti A si Criss cel Verde

I. Shamanism, organizatii secrete, spirite si alimentatie

A:
Stii ce semnifica fotografia asta?
Criss Cel Verde:
Reprezinta conexiunea cu spiritele din jurul nostru, centrarea in Aici si Acum, intelepciunea de a vedea realitatea asa cum este ea. Capacitatea de a-ti cunoaste propria natura, de a te autocunoaste pana in cele mai profunde straturi ale constiintei, totodata intelegand rolul tau pe acest Pamant si relatia dintre tine si Mama Pamant, rolul tau in Univers. Este reprezentarea grafica a unui shaman, o descriere a calatoriei lui initiatice sau de vindecare prin intermediul plantelor sacre specifice zonei.
A:
Multumesc...am crezut ca e altceva, legat de masoni. M-am linistit.
Criss Cel Verde:
Da, se poate interpreta si asa, depinde cum vezi.
A:
si esti si mason?
Criss Cel Verde:
:))..ce tareee
A:
Eu intreb.
Criss Cel Verde:
Esti prima persoana care ma intreaba asa ceva.
A:
E tare...sa fii si una si alta?
Criss Cel Verde:
Eu sunt om :)
A:
Sper, sunt putini oameni pe pamant.
Criss Cel Verde:
Crede-ma, suntem majoritatea...sper :)
A:
Am ajuns la concluzia...ca nu. Din pacate, oamenii au constiinta, sufletul impietrit.
Criss Cel Verde:
Aceia trebuie ajutati, iubiti de-ndata.
A:
Stii ca ei fug de iubire?
pentru ca sunt demonasi
Criss Cel Verde:
Da, exista o reactie de a respinge iubirea.
A:
De asta e iubirea ridicularizata. Chiar se vehiculeaza ca doar cei slabi iubesc, cand colo...e invers: doar regii si reginele iubesc, adica cei puternici.
Criss Cel Verde:
Eu nu stiu ce sa zic...ca pe unde-am umblat am gasit destula iubire veridica, destui oameni constienti si calzi, capabili de iubire. Dar asa este, iubirea este a celor puternici.
A:
Faci parte dintr-o organizatie?
Criss Cel Verde:
Nu. Ce te face sa intrebi asta?
A:
sau...un grup spiritual? asta cu shamanii.
Criss Cel Verde:
Imi place calea shamanica. Am gasit multa intelepciune si vindecare pasind pe urmele shamanilor.  Este o cale a omului care cunoaste legile naturii si traieste dupa ele,  in conexiune cu Mama Pamant, cu Universul. Insa nu fac parte din nici un grup anume.
A:
Eu...despre asta nu cunosc multe. Eu sunt cu ayurveda, cu hinduismul.
Shamanii nu sunt cu voodo?
Criss Cel Verde:
Ft bine, sunt puncte in comun intre toate practicile si abordarile spirituale. De fapt cu intelegere si vindecare in acelasi loc ajungi indiferent ce practici.

Nu stiu despre voodoo, dar cred ca cei care practica Voodoo sunt mai mult vrajitori...e altceva, sa zicem ca energia se poate folosi cu intentii negative sau pozitive...un practicant voodoo ( asa cum stim noi voodoo, de se folosesc papusi pt a face rau, blesteme) foloseste energia cu intentii negative.
Un shaman orientat spre bine, cauta intelegerea naturii, a vietii, gaseste si lucreaza cu energia vindecatoare a iubirii, a compasiunii. Invoca spiritele cu bune intentii, sa-l ajute in lucrari de lumina si vindecare.
A:
Da...este vorba de magie neagra si magie alba. Una este un vindecator si alta un vrajitor.
Criss Cel Verde:
Cam asa. Insa cel care vindeca nu foloseste magie.
A:
Stiu, sunt energii benefice captate din universe sau malefice....care de fapt sunt o deviere.
Criss Cel Verde:
Energii captate dupa ce si-au vindecat corpul fizic si mental. Atunci esti capabili sa captezi energia iubirii, a compasiunii Metta si sa ajuti pe altii in vindecarea lor.
A:
da...dar unii dintre noi ne-am nascut cu daruri, doar trebuie sa trezim, sa constientizam ca avem acces permanent la energiile din macrocosmos. Dar gandirea limitatoare ne impiedica.
Si tu crezi in reincarnare?
Criss Cel Verde:
Unii s-au nascut cu un usor avans, e drept...insa toti avem la indemana ocazia si capacitatea de a ne vindeca si a trai viata in adevar, la potential maxim.
Da, cochetez cu reincarnarea.
A:
Si eu, fac astrograme. Si crezi ca mai avem corpuri, in afara de corpul fizic?
Criss Cel Verde:
Da. Dupa cum ma cunosc, fiinta umana are mai multe nivele. Corpul fizic e primul nivel si este o forma de vibratie de o frecventa joasa, pe care o numim material, apoi corpul mental care este un strat de o frecventa mai ridicata, un strat de vibratii si mai rafinat, de o vibratie inalta, este Sufletul, si dincolo de lumina e Spiritul.
A:
Da...frumos. Noi le spunem altcumva.
Esti o fiinta evoluata. Esti vegetarian?
Criss Cel Verde:
Nu imi place sa mananc animale, peste foarte rar...Nu din cauza ca iau viata, ca si o planta o ucid cand o mananc, dar am gasit ca sunt mai usor, mai energic si mai puternic cand mananc mai putina proteina animala, mai ales carne. Caut sa mentin un nivel cat mai neutru spre alcalin in organism, iar carnea si proteina animala faciliteaza aciditatea.
Mananc preponderent legume crude, salate, sucuri raw, fara paine cu gluten cat se poate, branza si oua din cand in cand.
Orice mananc , mananc cu respect si recunostinta.
A:
Super, esti pe calea cea buna.
Criss Cel Verde:
Fumez
A:
aaaa
o sa te lasi....daca vrei
Criss Cel Verde:
Clar, my choice.
Dar ce tare m-ai luat cu masonii si organizatiile, de obicei asa abordezi noii prieteni fb? Ai vazut prea multe documentare?
A:
Stiu multe subtilitati. Din 1992 stiu.
Criss Cel Verde
Si ti-e frica?
A:
Nu...deloc. Noi ne rugam pentru desconspirare demult. Acum ma bucur ca lumea a aflat, dar nu sunt constienti de efecte.
Criss Cel Verde:
Eu ma rog pentru vindecare si fericire.

II.Despre Dumnezeu. Spirite si rugaciune.

A:
crezi in Dumnezeu?
Criss Cel Verde:
nu trebuie sa cred.
A:
nu trebuie?...nu inteleg
Criss Cel Verde:
Eu traiesc , nu cred. Si daca nu traiesc, nu ma multumesc cu "cred", caut sa-mi indrept erorile din fapte, atitudine si abordare sa ma calibrez la viata...ca sa traiesc in Adevar. Pentru ca aleg sa traiesc Adevarul, de cat sa cred in El.
A:
dar...cu alte cuvinte...stii ca exista Dumnezeu? sau...recunosti asta?
Criss Cel Verde:
totul ESTE
A:
rostesti rugaciuni?
Criss Cel Verde:
Rostesc, dar nu cuiva anume, ci ca intentie venita din mine, primita de la Univers. Privind in mine si in natura exterioara, vad o conexiune, o inteligenta in spatele a tot, un mecanism urias, avand o perfectiune si un echilibru de o matematica fina. Inteleg fractalul, si ca in fractal este un Dumnezeu peste un altul, toti in Unul si Unul ii include pe toti.
A:
frumos
Criss Cel Verde:
Insa, ca shaman practician, mai rog si spiritele.
A:
wow
Criss Cel Verde:
Spiritele naturii, le multumesc si le invit sa ma ghideze. Le multumesc si comunic cu ele intelegand ca sunt conectat cu ele.
A:
deci...este asa ceva la noi? in tara?
Asta te-am intrebat, daca practici
Criss Cel Verde:
Pai mai mult decat sa fie o practica, este o intelegere si o atitudine. O recunoastere, o constientizare, a naturii tale si a mediului in care traiesti, existi.
Mai sunt spiritele mele, pe care le rog sa ma ghideze, sa-mi lumineze calea.
Avem la cine sa ne rugam, nu ducem lipsa...si totul sub un mare UNU.
A:
Foarte frumos...dar pentru protectie, ce ai? ingerul?
Crezi in ingeri?
dar vezi tu....sunt si alt fel de spirite
Criss Cel Verde:
Sunt multe fiinte in Universul asta, ingerii cred ca sunt fiinte cu o constiinta foarte elevata, sunt fiinte de lumina.
Ma protejez prin iubire, acceptare, abandon, sinceritate, smerenie.
A:
asta e foarte bine
oricum ai un inger pazitor
Criss Cel Verde:
Stiu si Tatal ma vegheaza
A:
adica Dumnezeu
Criss Cel Verde:
Tatal fiind eu, cand voi fi mare.
A:
mare...spiritual, nu?
Criss Cel Verde:
La intrebarea asta ma simt de parca stai de vorba cu un mafiot care spera la o pozitie de Nas, mare-n burta...ce intrebare-i asta?


III. Cercul inchis

Criss Cel Verde:
Nu mi-ai rsp la intrebare...de obicei abordezi noii prieteni cu suspiciuni de organizatii si masonerie?
A:
Nu, esti primul.
Criss Cel Verde:
sau ce ti s -a parut la mine, cu ce-am gresit? Poza cu shamanul cu triunghiul?
A:
Da...eu nu am stiut ca e shaman.
Criss Cel Verde:
Aa...da. Am inteles, acu mi-e clar...ne-am intors la inceput. Am aflat cum a pornit discutia asta ft interesanta si captivanta...cercul e inchis, semn ca subiectul s-a consumat.
A:
Esti tanar...pentru un shaman
Criss Cel Verde:
Sunt tanar, dar invat, cresc, asta facem...de asta suntem aici.

Multumesc pentru discutie, noapte buna.
A:
Eu multumesc. Noapte buna si tie shamanule.
Noi suntem protejati de spirite cu ajutorul invelisului fizic al materiei. Nu este asa simplu sa comunici cu celelalte entitati cum pare, trebuie sa ai forta...sa fii un suflet pur. 
Picture
Mananca incet si atent, incarcat de recunostinta si respect
Multi mor de foame chiar in acest moment, esti un norocos ca te delectezi cu bunataturi alese. Multumeste naturii, Mamei Pamant pentru mancarea din farfurie, spiritelor sau lui Dzeu, cui simti , dar MULTUMESTE. Multumeste plantei sau animalului intelegand ca o viata s-a sfarsit ca tu sa ti-o continui pe a ta. Multumeste oamenilor care au contribuit la culegerea si gatirea mancarii intelegand intreg procesul mancarii, cat efort si energie s-au consumat incepand din pamant pana cand a ajuns la tine in farfurie, ca TU sa-ti poti hrani trupul si bucura sufletul.
Fie ca aceasta mancare sa-mi hraneasca trupul, mintea si spiritul.

Traieste-ti bucuria si pacea cu smerenie 
Orice stare e schimbatoare, cand esti sus nu uita de unde ai plecat si tine minte ca este o balanta fragila. Chiar daca de bucuri, te simti plin de viata si esti fericit, adu-ti aminte de suferinta seamanului de langa tine si fa tot ce poti sa-l sprijini. Daca uiti de smerenie si crezi ca bucuria ti se cuvine neconditionat si pe termen nelimitat, aroganta bate la usa. Iar cand aroganta se instaleaza, talerul balantei se incarca de mizerie si pana sa-ti dai seama te zbati iar in suferinta.
Fie ca toate fiintele sa-mi impartaseasca meritele, pacea si fericirea.

Traieste-ti suferinta cu sinceritate, incredere si curaj
Nu dispera in momentele grele, nu dramatiza si nu-ti fie frica...niciodata nu vei suferi mai mult decat poti duce. Toata lumea sufera. Suferinta e inevitabila, dar are rolul ei foarte important. Ea este profesorul tau si, daca esti atent si nu fugi de ea, iti poate arata unde gresesti si care ti-s prioritatile in viata. Chiar daca suferi, tine capul sus si tine minte ca nu ai suferit toata viata, ai fost si fericit. Cu siguranta soarele va veni din nou, dar nu-l astepta si nu-l grabi sa rasara. Incarca-te cu incredere, speranta si cat poti, fii atent in suferinta ta, observa-ti subtilitatile din manifestarile fizice si mentale si vezi ce e de invatat. Cu siguranta ceva iti scapa daca suferi, profita de moment ca sa te intelegi, sa te cunosti mai bine.
Fie ca eu sa fiu eliberat de furie, egoism, lacomie, posesivitate, gelozie, frica si toate negativitatile.

Fii recunoscator pentru fiecare inspiratie si multumeste cu fiecare expiratie.
ACUM ESTI IN VIATA !

Munceste ca si cum ai trai o vesnicie, traieste ca si cum ai muri maine!

 
Picture
Un om cu calitati de sfant pentru ca nu aude, nu vede si e mut...

Paradoxal, simturile noastre care le pretuim atat de mult caci ne fac viata mult mai usoara si prin ele putem sa ne bucuram de frumusetile acesti lumi, ne pot umbri sufletul, ne pot orbi adevarata valoare, esenta, pe care acest om, Vasile Adamescu , a fost obligat prin handicapul sau sa le dezvolte si sa le exprime pe parcursul vietii lui.

E de inteles de ce multe practici spirituale se focuseaza pe perceperea realitatii dincolo de cele 5 simturi caci prin cele 5 simturi ne cream toate atasamentele despre noi insine si despre lumea pe care o numim realitate. Prins in inconstienta sa, omul isi intretine iluzia si lanturile inchisorii prin cele 5 simturi pentru ca se identifica cu ele.

Mai exact, ne identificam cu senzatiile rezultate din decodificarea de catre creier a semnalelor receptionate din exterior prin cele 5 simturi. Semnale care, printr-un proces de milisecunde sunt decodificate de creier conform vechilor cai neuronale cimentate in timp, dupa care se elibereaza prin sistemul nervos molecule care le putem percepe la nivel fizic ca senzatii. Senzatii trecute in mare parte neobservate de mintea constienta, dar la care mintea subconstienta reactioneaza in fiecare moment dupa acelasi tipar vechi si neobosit pe care l-am alimentat de la inceputul vietii, clipa de clipa, din ignoranta sustinuta pe identificarea noastra cu acest mecanism bio-chimic complex.

Ca sa ne cunoastem cu adevarat trebuie sa "privim" dincolo de cele 5 simturi.

Mi-am adus aminte de filmul "Perfect sense" care subliniaza acelasi aspect. Lumea isi pierde simturile unul cate unu. Din ce in ce mai disperati cu fiecare simt pierdut, animalul din om excela prin simturile ramase. Dar, odata cu pierderea ultimul simt, vazul, ramane doar iubirea de exprimat si trait...

Caci iubirea este dincolo de simturi, simturi care pana atunci au umbrit-o.