Picture
De obicei exista o disimulare intre ceea ce vorbim si ceea ce comunicam de fapt prin energia care o emitem prin ceea ce suntem. As spune chiar ca, de multe ori, ceea ce vorbim este exact opusul a ceea ce emitem....si multi nu sunt constienti de asta fiind in stare sa jure cu mana pe inima ca ce spun este adevarat si sincer. Si este adevarat si sincer, dar din perspectiva rationalului, a logicii si intelectului lor...a partii lui psihologice conditionate,care distorsioneaza si divide. Cand comunicam doar din perspectiva psihicului, analizam doar varful icebergului...doar ceea ce psihicul poate recunoaste: cuvinte, structuri si forme.

Insa dintr-o perspectiva mult mai intima si profunda decat a psihicului, realitatea este alta. O realitate in care informatia se percepe DIRECT, nedistorsionata de conditionarile si limitarile psihicului. Deci in aceasta realitate energetica subtila comunicarea si adevarul se transmit si se receptioneaza. Cei ancorati in acest camp energetic subtil vor fi capabili sa-si foloseasca psihicul ca o unealta prin care transpun in cuvinte veritabilul - daca mai e nevoie de cuvinte - , iar un dialog intre asemenea persoane chiar daca este in contradictoriu, va fi o placere, relaxare si colaborare. Cei ancorati doar in psihologic, deconectati de la miscarea energetica din interiorul lor, si deci, deconectati si de la miscarea energetica in care se manifesta interlocutorii, nu vor face altceva decat sa creeze un dialog divizat, disimulat si de cele mai multe ori conflictual, fiecare fiind prins in propriile proiectii limitati de propria lor personalitate. In cazul lor, psihicul nu mai este o unealta, dar o temnita.

Psihicul nu poate simti. El doar analizeaza si trage concluzii printr-un mecanism rigid, conditionat de experientele trecutului si functie de cunoasterea memorata.

Deci nu e simplu sa intervii in dialogul dintre doua persoane si sa fii obiectiv.
Daca nu simti campul energetic din spatele cuvintelor, in care ceilalti isi desfasoara comunicarea, nu faci decat sa analizezi intelectual FORMA si STRUCTURA propozitiilor, al dialogului. Iar forma si structura le decodifici prin propriile tale conditionari.
Ceea ce inseamna ca nu faci altceva decat sa proiectezi ce crezi tu ca se intampla intre cei doi, si nicidecum ce se intampla in realitate.