Picture
"Implementat in Peru, panoul de purificare al aerului genereaza mai mult aer curat decat 1.200 de copaci!
Pe langa impactul impresionant asupra mediului, panoul este de asemenea un exemplu de ceea ce studentii ar putea invata in facultati..."
http://www.psfk.com/2014/05/air-purifying-billboard.html#!NmmZu


Iar solutia asta ar trebui sa ne faca sa taiem linistiti si restul padurilor ramase promovand in continuare sistemul abuziv consumatorist?!

Astfel de solutii ajuta doar la un nivel superificial si temporar. Dar mai mult decat ajutor, promovam ignoranta si agresivitatea umanitatii fata de viata si mediul inconjurator. Copiii ar trebuie sa invete in scoli cum sa foloseasca tehnologia ca sa protejeze si sa colaboreze cu natura, nu sa o inlocuiasca sustinand aroganta umanitatii ca ni se cuvine si putem face ORICE abuzuri atata vreme cat gasim solutii ca cele de fata.
Poate obtinem un confort pentru o perioada de timp...poate pana devenim si noi niste masini ca cele care ne sustin...
Nu sunt impotriva tehnologiei care vine sa ne imbunatateasca calitatea vietii, dar este esential pentru bunastarea umanitatii daca, pe langa astfel de implimentari, prioritatea ar ramane constientizarea relatiei si locul umanitatii in raport cu natura...cu mama Pamant din care venim si care ne sustine. Regasirea noastra si convietuirea pasnica si colaborativa cu mediul din care suntem parte si nu stapanii lui.

Conexiunea si viata exista doar in relatie cu natura...NU cu aparatele electronice. Deci orice abordare si inventie tehnologica ar fi implementata cu scopul de a inlocui natura, ne mintim si cu siguranta ne indreptam spre un viitor sumbru caci NIMIC ce-i fara viata nu poate inlocui un ecosistem conectat in tot si constient de sine.