Picture
Cateva cuvinte despre iertare si importanta ei asa cum am descoperit-o la randu-mi.








Iertarea nu e o pretentie, o obligatie morala sau o pozitie anume, impusa de noi sau de altii ci este o nevoie naturala a Fiintei de a se elibera de gunoiul emotional, de a elibera mintea de galagia si conflictul cauzator de stres si angoasa. Iertarea altora , dar cel mai mult iertarea de sine este un act extraordinar de eliberator care imbunataseste cosiderabil calitatea vietii...daca esti sincer in iertarea ta bineinteles.

Nu gasim iertarea atunci cand suntem acaparati de spatiul mental emotional. Atunci cand ne acuzam, cand ne invinovatim suntem in pozitia victimei, iar cand invinovatim pe altcineva sau o situatie suntem in pozitia judecatorului. Iertarea nu e chiar la indemana atunci cand suntem acaparati de minte, deoarece mintea poate justifica ORICE prin logica, chiar si acele atitudini autodistructive generatoare de ganduri si emotii negative. In acele momente energia noastra vitala, puterea noastra este consumata de mecanismele mentale lasandu-ne fara vlaga, fara bucuria si placerea de a trai, intr-o deprimare apasatoare.

De fapt nu putem ierta pe altcineva, in realitate doar pe noi insine ne iertam. Chiar si atunci cand spunem ca iertam pe altcineva de fapt ne iertam pe sine tocmai ca sa ne recuperam puterea si energia de la judecatorul si victima care ne infecteaza mintea, cu care ne identificam si care, in cea mai mare parte a timpului, ne manipuleaza viata.

Cand iertam, de fapt suntem ingaduitori in fata inconstientei noastre si ne predam Vietii intr-un soi de abandon:
Coboram din minte in inima si viscere si lasam lucrurile sa curga asa cum sunt acceptandu-ne limitarile si suferinta.

Ca sa ne putem ierta trebuie sa gasim curajul de a ne accepta greseala.

Iertarea intodeauna e insotita de eliberare si pace si este esentiala in procesul de vindecare emotionala.

Daca vrei sa fii un om liber trebuie sa cunosti iertarea.

"Cel slab nu iarta. Iertarea este o virtute a celui puternic" Mahatma Gandhi